fysiotherapie

manuele therapie

kinderfysiotherapie

Specialist in Beweging

Muizenberglaan 65-67, 4822 TX Breda

Medewerkers

medewerkers Praktijk Mmuizenberg


fysiotherapeut Robert Schoe Robert-Jan Schoe: fysiotherapeut (algeheel practicus) / manueel therapeut
Na voltooiing van de opleiding fysiotherapie is Rob zich aansluitend gaan specialiseren tot manueel therapeut. Sinds 2004 is hij in die hoedanigheid werkzaam. In 2000 is hij bij Praktijk Muizenberg gaan werken. Eerst in loondienst, maar sinds 2002 is hij medepraktijkeigenaar. Tot zijn specialismen behoren:

  • Tennisarm en golfersarm (oftewel epicondylitis lateralis en medialis).
  • "Frozen shoulder" (oftewel capsulitis adheasiva).
  • Degeneratieve heupgewrichten gekoppeld aan kraakbeen letsel (oftewel coxarthrose, m.n. stadium 1,2,3. Stadium 4 dikwijls niet geïndiceerd voor therapie).
  • Het geven van een “second opinion” behoort ook tot de mogelijkheden.

Manuele therapie richt zich met name op wervelkolom- en/of nekklachten, al dan niet gecombineerd met hoofdpijn, of uitstralingspijnen richting armen of benen. Meer informatie kunt u hierover vinden in het keuzemenu onder Specialisaties. Kortom heeft u last van klachten aan het houdings- en/of bewegingsapparaat (spieren, pezen, gewrichten) en een vakkundige "recht door zee" benadering spreekt u aan? Dan bent u aan het juiste adres!

kinderfysiotherapeut Marjo van Donselaar Marjo van Donselaar: fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut
Heeft in Breda HBO fysiotherapie gestudeerd en is sinds 1979 werkzaam als fysiotherapeut. Ze is begonnen in het Amphia ziekenhuis (voorheen Diaconessenhuis) waar ze een aantal jaren ervaring heeft opgedaan op verschillende gebieden (m.n.neurologie, orthopedie, longproblematiek, kinderrevalidatie). In 1989 is ze samen met een toenmalige collega-fysiotherapeut Praktijk Muizenberg gestart. Inmiddels bestaat de praktijk ruim 25 jaar. Naast haar werk als algemeen fysiotherapeut is ze sinds 1995 geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Binnen de kinderfysiotherapie zijn haar specialismen:

  • Aangeboren problematiek: neurologie, orthopedie en erfelijkheid.
  • Longaandoeningen (CF, hyperventilatie, disfunctionele ademhaling).
  • Houdingsafwijkingen.
  • Sensomotoriekproblemen (waaronder bv schrijfproblemen, AD(H)D, ASS, NLD, DCD).
  • PCM: dit is het opmeten van de schedel van baby’s met een voorkeurshouding waardoor een afplatting is ontstaan. Doorverwijzing voor helmtherapie kan nodig zijn.

Ze streeft ernaar om de behandelingen zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de belevingswereld van het kind. Dit betekent dat veel oefeningen spelenderwijs worden gedaan, met veel afwisseling, om het voor ieder kind zo leuk of interessant mogelijk te maken.

kinderfysiotherapeut Renee Schraa Renée Schraa: fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut
Is in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeute aan Avans in Breda, afstudeerrichting kinderfysiotherapie. Hierna deed ze 2 jaar ervaring op binnen de fysiotherapie in een algemene praktijk totdat ze zeker wist dat haar hart lag bij het werken met kinderen. Ze is in 2010 gestart met de Masteropleiding Kinderfysiotherapie bij Avans+. In 2014 heeft ze deze opleiding succesvol afgerond. Tijdens haar afstuderen heeft ze zich verder gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen met schrijfproblemen, dit in samenwerking met het UMC Radboud in Nijmegen.
Het werken met kinderen van verschillende leeftijden en met diverse problemen brengt de afwisseling die haar zo aantrekt. Hierbij is haar insteek dat kinderen spelenderwijs leren, plezier hebben in het bewegen en positieve ervaringen opdoen. Naast het behandelen van het kind vindt ze het belangrijk om samen te werken met de ouders en anderen die bij het kind betrokken zijn, om er ervoor te zorgen dat het kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

kinderfysiotherapeut Anneke Visser Anneke Visser: fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut
Heeft in juni 2009 de HBO opleiding fysiotherapie afgerond in Breda, met als afstudeerrichting Kinderfysiotherapie. De stage in het Revalidatiecentrum Breda die hierbij hoorde, heeft haar overtuigd om verder te studeren. Na een jaar werken in een particuliere praktijk met volwassenen & kinderen en bij Koninklijke Visio onderwijs is ze in 2010 de opleiding Master Kinderfysiotherapie bij Avans+ te Breda gestart. Tijdens die opleiding is ze gaan werken op de afdeling kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum in Eindhoven, waar ze heeft gewerkt met kinderen met een complexe) beperking zoals bijvoorbeeld Cerebrale Parese, Spina Bifida of een Niet Aangeboren Hersenletsel.
In maart 2014 is ze gaan werken bij Praktijk Muizenberg. Hier behandelt ze met veel plezier kinderen in alle leeftijdscategorieën en met allerlei verschillende problematieken zoals een voorkeurshouding, achterstand in de motorische ontwikkeling, schrijfproblematieken, pijn of een (aangeboren) beperking. Het werken met veel verschillende kinderen, met ieder hun eigen niveau en eigen mogelijkheden, spreekt haar heel erg aan, naast de samenwerking met ouders, consultatiebureau, leerkrachten, huisartsen en andere specialisten.

kinderfysiotherapeut Renee Schraa Marijke Cornel: fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut
Heeft in juni 2010 de HBO opleiding fysiotherapie afgerond, met afstudeerrichting kinderfysiotherapie. De afstudeerrichting met kinderen vond ze erg leuk en interessant. Hierdoor is ze in september 2014 met de masteropleiding tot kinderfysiotherapeut bij Avans+ gestart. Vanaf het eerste jaar is ze gaan werken als kinderfysiotherapeut i.o. bij PMC Torenveld. Hierdoor kon ze het geleerde gelijk in praktijk brengen. Daarnaast heeft ze verschillende waarnemingen gedaan voor collega kinderfysiotherapeuten, zo ook bij ons in de praktijk.
In mei 2016 is ze gaan werken bij Praktijk Muizenberg. Het werken met kinderen spreekt haar aan omdat kinderen zo oprecht en positief zijn. Daarnaast is het heel afwisselend omdat er kinderen in alle leeftijdscategorie├źn komen met allerlei verschillende problemen. Ze vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs leren en met plezier komen oefenen. Dit geeft kinderen meer motivatie, zelfvertrouwen en meer mogelijkheden tot bewegen. Tijdens de behandeling is een goede samenwerking met ouders en leerkrachten van belang, om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

fysiotherapeut Vera Willemse Vera Willemse: fysiotherapeut
Heeft in juni 2013 de HBO opleiding tot fysiotherapeut afgerond. Tijdens de opleiding heeft ze ervaring opgedaan in verpleeghuizen, ziekenhuizen en de particuliere praktijk. Deze laatste setting heeft haar voorkeur. Voornamelijk door de grotere diversiteit aan klachtenbeelden en patiënt profielen.

Momenteel is er ruime aandacht voor gerichte en specifieke her- en bijscholing. Ze heeft de cursus Medical Taping Concept (MTC) succesvol afgerond. En onlangs ook een geaccrediteerde cursus over psychosomatiek en somatisatie.

Naast de beroepswerkzaamheden bij Praktijk Muizenberg, verzorgd Vera de fysiotherapie bij het eerste dames team van handbalvereniging Internos in Etten-Leur.

Als je niet goed kunt bewegen,
als je niet durft te bewegen.
Als je meer moet bewegen,
als je moeite hebt met bewegen.
De fysiotherapeut is er voor iedereen.
Van klein tot groot. Van jong tot oud.

© Media Design Plaza