fysiotherapie

manuele therapie

Specialist in Beweging

Muizenberglaan 67, 4822 TX Breda, 076 - 543 90 26

Wat is MPS?

Het Myofasciaal Pijnsyndroom (MPS) is één van de meest voorkomende oorzaken van chronische pijn in het spier- en gewrichtsstelsel. MPS wordt gekenmerkt door karakteristieke pijnpunten ook wel triggerpoints genoemd.

Lokale drukpijn veroorzaakt specifiek uitstralingen in wervelkolom, arm of been. Ondanks het feit dat MPS veel voorkomt wordt het weinig herkend. De patient klaagt dat hij/zij er geen grip op heeft, de klacht wil maar niet overgaan…

Behandeling is gericht op het uitschakelen/deaktiveren van deze triggerpoints. Dry needling verschilt daarmee wezenlijk van de Aziatische klassieke acupunctuur.

Dry Needling

Dry needling is klinisch gezien een bijzonder effectieve therapievorm voor MPS. Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste pijnpunt (triggerpoint) aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dit geeft een kortdurend krampgevoel. Hierna treedt spierontspanning op en daardoor vaak pijnvermindering en toename van mobiliteit. Na afloop krijgt u oefeningen mee om de verbeterde situatie te onderhouden.

Kosten en vergoeding?

Deze methode wordt gezien als onderdeel van een reguliere behandeling fysiotherapie en/of manueel therapie. Indien u aanvullend verzekerd bent wordt rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gedeclareerd.

Afspraak maken?

Ga naar de contactpagina en maak een afspraak.

Qualizorg