fysiotherapie

manuele therapie

Specialist in Beweging

Muizenberglaan 67, 4822 TX Breda, 076 - 543 90 26

Manuele Therapie

Het begrip manueel is afgeleid van het Latijnse 'manus' wat 'hand' betekent. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn studie nog een gespecialiseerde opleiding heeft gevolgd. Gedurende het vierjarige vervolgtraject heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Tevens gebruikt hij - met zijn handen - een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten hiervan zijn vaak direct merkbaar: je voelt een toename van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Manueel therapeut is een wettelijk beschermde titel. De beroepsgroep wordt vertegenwoordigd door de NVMT. Om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen vindt jaarlijks verplichte her- en bijscholing plaats. Dit wordt bijgehouden in een register, namelijk het CKR (Centraal Kwaliteitsregister).

Afspraak maken?

Ga naar de contactpagina en maak een afspraak.

Qualizorg